Pemakanan baby

Hi, mommies. Saya nak tanya kenapa ye anak saya dah masuk 9 bulan ni dia taknak mkn sgt😩. Saya dah ubah texture dia dari bubur halus ke texture yg kasar tp dia taknak. Selalu mkn x habis. Mkn 2/3 suap je.. dah msak mcm2 bg dia tp still taknak mkn. 😌

2 Balas

antara sebab anak tak nak makan nak tumbuh gigi , nak merangkak/meniti/berjalan atau tak sihat. ada bersihkan mulut anak? ada gap tak antara memberi susu dengan time meal? ada cuba bg finger food pada anak tak?

sy up kn post sis...slain tu cuba sis check dlm mulut dia tkut ad luka atau ulser