Baby kurang makan

Hi mommy sekalian, ada tak tips utk bg baby kuat mkn dan menyusu? Baby sy masuk 9bln ni mcm makin kurang mkn dan susu, sebelum ni pun dia mkn tak byk tp biasanya habis yg sy bg. Skrg baru 2 3 suap dah taknak, baby sy berat dan bmi pun tak cantik. Last check up 6.3kg aje. Buntu dah 🥲 #firstmom #baby9bln #babymakan #pleasehelp

2 Balas

Berat time 6.3kg tu time baby brapa bulan? Anak saya nak masuk 9 bulan ni pon kurang makan dgn susu. Makan 3 4 suap pastu taknak dah. Kena bagi dia leka baru dia makan apa yg kita suap. Susu pon sama. Time dia tido baru minum banyak. Kalau time dia jaga, dia kurang minum susu

5mo ago

Berat 6.3kg time dia 8bulan, isnin depan baru check up 9bulan. Sama la mcm anak sy, mungkin berubah bulan ke apa.

baby makan sendiri atau suap? dah cuba pelbagaikan jenis makanan untuk baby?

5mo ago

dua2 mkn sendiri dan suap, dah cuba pelbagaikan dan skrg tgh kenalkan dgn mi. Ada masa dia mkn ok, mungkin nk tumbuh gigi atau mmg anak sy mkn tak byk kot. Kdg mkn sikit dah sendawa