anak taknak buka mulut bila mkn

nk tnya anak saya umur baru masuk 8 bln tiap kali mkn bubur mesti dia taknak buka mulut..lpstu keluarkn balik bubur yg dia mkn..tapi klau buat sup telur dia mkn pulak..ke dia dah bosan dengan bubur?apa patut sya buat ye klau ank tolak bubur..ank saya masih mkn bubur yg blend tu..ke perlu sya buat bubur nasi yg tak blend haritu sya bagi try juga bubur yg tak blend dia mkn pulak tapi tak bnyk 2-3 suap sje

2 Balas

anak sy 7 bln stghs sy dah bg yg tekstur kasar sikit. blend juga tp sekejap je.

8 bulan boleh dah bagi yg ada texture. Takyah blend. mash sikit2 je.

6mo ago

oky just lenyek"kan guna sudu je la kan?