Tidur Sekejap

Hi Mommies. Saya nak tahu, kenape ye anak sye dah 8 bulan tidur sekejap sgt dlm buai. Dah pasang buai lektrik pun sama cm tu jgk. Bila tidurkan kat bawah, nak ibu dia ada sekali. Tp ibu nak tidurkan dia sbb nak buat kerja rumah, nak makan, nak mandi. Mkn dah bg, susu dah kenyang, pampers dah tukar. Cek perut takde apa2. Mommies boleh bagitahu tak kenapa dia mcm tu?

1 Balas

Cuba pasangkan white noise ms dia mula tidur n sepanjang dia tidur..mcm anak sy, suasana ms dia mula tidur kena Sama sepanjang dia tidur. Kalau bising, biar je bising. Kalau sunyi, biar je sunyi...kalau tak dia akan terjaga..lg satu baby tidur lama kalau dia tidur meniarap...tp kena make sure tak tutup hidung