4 bulan baru nk ajar guna buai

Sebelum ni dia pernah duk dalam buai tapi sekejap-sekejap je.. tidur tak berapa lena.. masa tu umur tak sampai 3 bulan lagi.. Sekarang 4 bulan dia dah duk taska so suami suggest beli buai.. sebab anak akan duk dengan dia.. takut anak susah tidur tu yang dia nak ajar buai.. Tapi saya takut nanti masa depan dia kena duk taska... taska takleh pakai buai.. persoalan saya.. ada chance tak anak akan dapat tidur sendiri tanpa buai? Saya nak buat sleep training tapi suami cepat kesian dan overstimulated dengar anak meraung.. walaupun dia dah puas nyusu, tukar pampers apa semua.. susah la macam tu.. so dah 4 bulan 10 hari pun masih tidur sambil menyusu (saya nyusu sambil baring) Malam dia cepat tertidur kalau lepas mandi.. kadang-kadang anak dapat tidur sendiri tapi tu lah kadang-kadang je..

1 Balas

ank sy tak tido buai..lg senang nnti xpyh nk angkut buai kalau pergi brcuti atau balik kg..mcm ank sy dr dia since bby ajar dia tido dkt tilam.. nk2 dia fully bf lg senang nk ajar tdo tanpa buai..nnti tw2 bila dia ngantuk letak je dia akn tido sndri..pstikan ms sblm tdokan dia bilik di malapkan sikit lampu bg ada samar2 cahaya je..nnti dia akn tido..bila tiba waktu susu..just bg je susu nnti dia tido lena senang mak ayah blh rest..mg dpmudahkan segalanya Allahuma amiin