Morning sickness plus gastric

Mommies outhere...ad sape2 yg mornng sickness smpi xblh nk mkn ap pn..n at the same time, ad gastrik..need advices or suggstions..

12 Balas

Makan sikit tp berulang.. elakkan minum susu dl kalau lambat makan..takut muntah balik..banyakkan makan buah kurma,tembikai,rambutan juga bgs tp jgn banyak..tu utk elakkan rs mual..bubur paling sesuai dan variasikan sbb klu mcm akk nasi mmg akn muntah balik..elakkan makanan berminyak dan pedas.. minum apple susu juga boleh kurangkan mual.