Morning sickness plus gastric

Mommies outhere...ad sape2 yg mornng sickness smpi xblh nk mkn ap pn..n at the same time, ad gastrik..need advices or suggstions..

12 Balas

sama. for the first 3 month mmg tak boleh masuk apa. even air masak pun. akan muntah balik tapi kena paksa diri telan something jugak.. you try makan buah like tembikai or kurma. buah tembikai bagus, boleh kurangkan rasa mual dan loya..you makan sikit2 tapi kerap untuk elakkan gastrik.