sushi

hi mommies,is ok eat sushi during pregnancy?

18 Balas

impian setiap ibu adalah melihat anak yang dilahirkan sihat tanpa komplikasi..jd kita patut mulakan dari makanan yang kita ambil semasa mengandung..pilihlah makanan yang terbaik dan sihat untuk dimakan

5y ago

ya btl tu , tq atas nasihat

can eat as long as its cook. and some fish have high mercury which can harm the baby. anything raw is a no no including eggs that are not cook to well done.

i baru je makan je sushi .. tapi make sure pilih sushi yg di masak la . contoh mcm crab meat tu, tempura .. elak kan yg mentah mcm salmon .

saya juga teringin gila sushi tapi bila google.. tak digalakkan makan.. terus simpan teringin tu hehe

5y ago

sama2 😊

Of course you can eat but make sure it is cooked..don’t eat the raw one..

its not ok if you eat too many just eat a little to fulfill your craving sis.

not ok! coz its raw. may cause miscarriage.

cannot.. not good for baby..

xelok sbb sushi niy separuh masak..