Ketiak Semakin Gelap?

Mommies nk tanya.. Mmg bila preggy ni armpit makin gelap k.. Sy da nk msuk 5 bulan.. Sy perasn mcm smakin gelap.. ??? Sy gosok habis guna toner, scrub, shampoooooo... ???

19 Balas

Bukan kata ketiak je gelap...celah kelengkang gelap, tek gelap, leher, tengkuk...smua gelap...ketiak siap package bau punya kuat, mcm mamak nasi kandaq punya bau😅. Tp...itu semua adalah sekejapan jeee...lps 2-3 bulan bersalin, akan cerah spt biasa balik. Cuma bau keti yg kuat...sb bby akn bau badan kita utk tau kita ni ibu dia. Xyh sental...mmg xkn hilang...mommy is redhoo je bila suami tgok😅

4y ago

Haha kelakar kte baca penulisan awak 😂. Betul lah.. Kalau berpeluh skit je tiak bau. Sy mmg xthn dan selalu pegi toilet basuh. Ingatkan faktor deria bau bertambah masa preggy. Rupanya bau pun jd kuat ya

Normal sis. Sy pun semua benda cuba nak bagi hilangkan hitam,tapi x hilang2 jugak. bila dah bersalin alhamdulillah automatically cerah balik. 😁

Aah.. Sy pun sm jgk masa pregnant mcm tu.. Dh gosok pkai scrub pe smua pun xjln.. Redho je la.. Ni bru lps bersalin abis pantang bru hilang..

Yes. Sbb hormon changes in our body. Don't worry after beranak nnti dia akan slowly change to its natural colour. Nnti flawless la semula..

Sama lh..sy dh 31week.bkn kata ketiak..kelengkang pn hitam 😆 puas dh sental,mcm tu jugak! Tp x pe lh..sbb semua tu smntara jew.

4y ago

Nk bsalin t redho jew lh 😆

Bkn sis jer perasaan. Kmi pun perasaan jg🤣🤣🤣.normal bha tu. Nnt lepas bersalin hlg la tu.. sentel kuat2 pun x guna

mmg begitu...sental3 pun x jln jugak sis ..haha..tggu la paa branak, time pantang tu sental la kuat2...sama mcm sy.hihi

ye betul. Kebanyakan badan ibu akan jadi macam tu. Perubahan hormon. Cuma boleh cegah dari awal supaya tak teruk.

4y ago

Oo gitu.. Sabun tu boleh dapatkan kat mana.. Farmasi ada ke?

Same la sis...tiap kali preggy jd cmni..nty pas bslin..slow² akn cerah semula

Aah..ianya normal.sis..nti lepas bersalin smua tu akn hilang..dont.wory k 😉