Ketiak gelap

Ni bole putihkan ketiak jga ke.. stressnya yome prgnnt hbis smua jd gelap..dok guna scrub mcm2 da..sma je xhilang gelap..ad suggestion lain jga x

16 Balas

Sbb hormon pregnant hitam tu.. hormon hitam tu buatkan kulit kita lebih tahan regangan dan tebal. Mmg diperlukan semasa pregnant dan selepas pregnant contohnya sekitar puting jd gelap so nanti baby gigit2 kita masih boleh bertahan. Ciptaan Allah pasti ada sebabnya.. suami sy pon paham sgt dah kalau gelap2 waktu pregnant ni. Kena buat suami faham dan kita sendiri turut faham dan embrace the beautifulness jd mak2 ❤️❤️

sama la... Sy bukan setakat ketiak jek, muka, tengkuk, leher, kelengkang, bawah breast pun gelap.. makin dah dekat due ni makin gelap dan makin merebak kawasan gelap tu.. ada juga guna masheface yg viral kt fb tp setakat ni xda perubahan langsung.. redho jek la.. selain tu break out kt muka dari awal pregnant smpi dh 34w. skang Mula tumbuh jerawat2 pasir di dada, perut n badan.. redhooooooo

1y ago

harap2 lepas bersalin back to normal.. perempuan kn mesti la ada rasa insecure bila jadi mcm tu kt badan sendiri.. hari2 tgk cermin x sama mcm dulu kadang rasa stress pun ya 😅.. tapi cepat2 calm down, pujuk hati semua ni kita buat sbb cinta kita sbg ibu.. harap mommy2 yg lain pun sabar ya

Time pregnant ni kena hadap je sis😅. Jangan kata ketiak segala pelipat rasa nak tonyoh dengan klorok bg putih😂. Tp nanti lepas bersalin hilang. Macam magic. So sis bertabah jela. Nak sapu2 tu boleh bg kulit lembap ape suma tp kalau dah kata alahan pregnant tu tak boleh elak. Take care sis

1y ago

betul. lpas bersalin cerah blik. yg pnting jgn stress nnti susu drop

sis jgn risau semua tu lpas bersalin akan jd normal blik..saya pun MCM tu jgk....Ank sulung ari tu pun sama jgk lpas bersalin jd normal balik 😁

1y ago

ouhh okay2 ahhaha thank uu sis🥰

sy x boleh pakai Jenis ni...ketiak jd makin gatal... kemerahan yg lama.. lps tu.. makesure jgn jatuh kannya.. sebb bila crack, ia kan lukakan ketiak

Tu pn slh 1 alahan ms prgnt … ubat dia hnya lah bila hbs hormon prgnt pelan2 back to normal😁😁😁😁😁😁jdi ubt nya sabar jela

1y ago

klu kulit sensitif pn sama ek? jd gatal2

saya pakai since, 2016 n armpit still sama warnanya. garam ni cuma hilangkan bau badan je hehe..

tak perlu risau lah. sy mengandung 1st baby pun mcm tu. lepas bersalin saja back to normal.

normal.. sy pon sm.. lps bersalin slow2 ilang inshaAllah..

biasa macam tu lepas bersalin baru jadi kulit asal balik 😅