gelap bahagian celah badan

hai nak tanya, ade ke yg same mcam sy yg gelap bahagian ketiak, leher dn celah paha semasa pregnant ni? teruk sngat bahagian yg gelap ni biarpun sy dah gosok tiap hari.. bagaimana cara nak hilangkan gelap bhagian bdn ni ye? #ingintahu #firstmom #pleasehelp #bantusharing

15 Balas

Sbb hormon je tu. Saya pun sama. Sama level dgn ketial berdaki dah. Tp no worries. Masa ngandung je tu. Saya anak first pun stress jugak. Rasa mcm nk tonyoh dgn berus dawai. Tp tetap tak hilang. Ni ansk second pun jadi gitu lagi. So faham dah. Dia akan muncul time ngandung je. Nanti lepas beranak, dia slowly back to normal. Chill okay mommy

2y ago

Patut la ....hrp lepas beranak..back to normal la..sebab ketiak saya sangat gelap ya tuhan hahahah

awak jujur saya cakap dulu saya ni obses dgn kulit cerah lepas pregnant ni saya mmng tinggal supplement n beli kegunaan luar je srsly 🤣 tak menjadi masih gelap , so jawapan nak menyedapkam hati lepas bersalin pantang la puas puas maybe sbb hormon kita pakai apa apa pun still tak cerah kalau lagi gosok takut melecet

sy pregnant babygirl. kulit muka glowing. leher pon xda hitam lgsung. cuma hujung2 pregnant tu baru tiba2 ketiak ada line2 hitam yg mcm daki terkumpul tu. bila belek betul2 lahh kulit rupanya yg gelap tu. pastu eh lantak la...janji muka iolss licinn 😆😆

sy pula perut jd gelap bile da msok 30w ni. bhgian lain ok je cerah lg😂 kdng bile tgk perut trkejut juga. tp lps tu gelak je la..xleh nk buat apa😂 harap lps brsalin nnt elok cerah balik la🤣

sis, sy pun sama, lepas bersalin nsb baik dia berkurang, sy cuba sabun kojic.. xdela jadi mcm dulu sblm mngandung tpi brkurang jgk la sikit.. hitam tu sbb hormon sis..

saya pun samaaaaa😭sampai nangis² ckp kat somii kite dah tak cantikk..dia gelak² je ckp nanti okay laa tuu dia tak kisah pun yang penting baby sihat je hahaha

sy pun jd gelap bahagian leher , lpas bersalin nnti okay blek. rajin scrub ja . dia jd sbb hormon msa mngndung rasanya . jgn risau 😅

sy ketiak jd gelap. smpai husband pon perasan😂 ni dah branak pun xhilang jugak. ahh bia la malas nk fikir 😂

2y ago

hahahaha kan malas nak fikir dah😂😂

sy pun dlu.. hbis smua celah2 hitam..mcm hangus terbkar🤭🤭 tpi lps bersalin slowly back to normal..

normal.. pembawakkan budak biasalah.. nt lpas bersalin baru beransur hilang..