Ketiak gelap dn deodorant yg sesuai waktu hamil

Hai mummy....waktu preggy ni. Ada yg mcm ni ke ketiak jadi gelap dn kadang2 mcm bau pon ada. Mumny guna deodorant apa ye yg sesuai masa preggy ni? Or atau ada petua ke?? Hilang gelap ketiak?

2 Balas

Normal awak sebab perubahan hormon. Lepas bersalin nanti akan okay balik. Kalau nak hilangkan bau tu awak boleh cuba sapu lemon/limau nipis/limau kasturi kat ketiak. Buat lepas mandi. Sehari sekali.

saya pun sama. gelap tu blh la terima lg. tp bau tu agak xle tahan. so saja beli yg brand mama's choice tu kebetulan ada promo dekat shopee. serasi sangat. xde bau dah.