Berat Naik

Hi mommies, nak tnya..normal ke kalau berat naik lebih 2kg?..Now 24weeks..bln lepas berat saya turun 1kg jdi 56kg sbb sy puasa penuh. Bln nie g check up berat jdi 60.5kg..jd nurse suruh check bp n urine stiap 2hri skali😓..dia ada mention psl sawan mengandung..tp sy xde tanda2 tu pon..sapa penah ada pnglmn mcm nie?..bhaye ke berat naik sgt?..sy xde gdm pon

1 Balas

Takut nanti boleh sangkut gdm. Sbb tu sebulan tak boleh lebih 2kg. Sy setiap 2weeks naik 2kg. Kena bebel je la dgn doc. Dah 2x minum air gula. Result normal. Bp tu dah 2x jugak kena check tapi normal je. Ni dah kali ketiga kena check. Kalau still naik lagi, kena minum air gula lagi. Dah hujung2 ni lagi senang naik kot.