Baby bump kecik means baby kecik ke?

Hi mommies nak tanyaaaa kalau baby bump kite kecik tu maksudnya baby kecik ke? Sy dah masuk 8bulan tp baby bump kecil

46 Balas

taklah sis....sis cuba tanya, doktor sis sama scan...saiz dan berat baby sis okey kah tak...if doktor sis cakap, saiz dan berat dia betul dengan umur dia...tak ada yang dirisaukan, baby sis membesar ikut umur dia....janganlah fikir baby bump kecik baby pun kecik, jadi kami yang baby bump besar ini baby kami besarlah...tak lah sis, baby bump kami besar pun tapi berat dan saiz baby kami mungkin sama dengan saiz baby sis juga...

Owh.. x bole la juga ckp baby kalau besar perut besar, baby kalau kecil perut kecil.. kan.. sy 1st pregnancy skrg 38w, perut tda jg besar sgt.. 2 minggu lalu cek baby sudah 2.97 kg.. tekejut la.. sy ni orangnya kecil ja 46cm tinggi.. haha.. tapi tu anggaran saja.. sbb cek dari scan mesin ja.. katanya doktor samada 500gram lebih atau kurang kalau cek berat baby dari scan tu.. hehe..

My baby bump dulu kecik juga.. Doc pakar je pandai nak agak2 berapa kg just pegang atas n bawah perut.. Lahir 2.99kg. Sis try la scan n doc pun boleh agak berapa kg time baby lahir nnti. OK je klau dah 2kg keatas tu.. Dont worry about ur bump size. Besar besar nnti susah pula nk kempiskan perut.. Hahaha

X semestinya. Saya baby bump mula nampak masa mengandung 7bulan. Dah masuk 8bulan baru la prot besar sikit. Masa last scan 5hari seblom bsalin (masa tu 37weeks), tanya doc estimate berat baby, doc ckp xsampai 3kg pun.. Tp skali baby keluar, berat dia 3.36kg. Huhuhu

5y ago

Sama sis, masa check up tu dr estimate 2.6kg aja. Sekali keluar 3.24kg. Dr pun terkejut, perut kecil dan baby pun cenonet jea kermain lagi berat hahahha

Saya pun baby bump kecik tapi bila check, air ketuban baby semua okay Alhamdulillah. Kadang baby bump besar sangat sbb air ketuban lebih tapi baby kecik. Tuh pun boleh jadi. Asal baby sihat, no problem Alhamdulillah 😉

Saiz bby bump xberi kesan atas besar atau kecilnya bby .. time dokter scan , cuba tnya anggaran berat bby .. sy bby bump kecil , 8month and berat bby seiring dgn usia kandungan .. so , xde yg nak dirisaukan

depend badan kita juga. kalau kita sendiri jenis kecik, memang kecik la baby bump tu.. tak tentu jugak.. kadang nampak je kecik, bila baby dah keluar, lagi semangat dari mummy yg baby bump besar.

5y ago

InsyaAllah Aamiin Yaa Mujib 😊

Baby bump kecil ka besar itu takda masalh, yg pnting baby mbesar dgn normal dlm tu.. Baby kecil atau besar nnti kena tnya kat doktor masa scan nnti, mreka biasanya mention berat baby masa scan

Saya tak pasti pula. Memang la dulu masa saya pregnant anak pertama baby bump kecil je. Kalau pakai baju besar perut tak nampak macam pregnant. Keluar baby 2.4 kg je

5y ago

Sy induce hari pertama masuk pil.. Hari kedua masuk belon.. Hari ketiga pon belon.. Tp jln bukak 3cm je.. So hari ke 4 tolak labor room ntok pecah ketuban.. Sakit mse masuk belon.. Sbb sy ank first n xde tanda nk bersalin lg.. So kne seluk dlm2.. 😅

Tak jugak, perut sy besar tp baby keluar kecik je kwn sy perut kecik tp baby keluar besar. Kdg2 air ketuban byk ada org ngam ngam je depends tiap org tak sama

5y ago

Ooo mudah mudahan okay je.. overthinking pulak kite bila duk dengar org tegur selalu