Baby bump kecik

Normal ke baby bump kecik? Dah masuk 7 bulan tapi tak nampak pon baby bump. Bila org ckp keciknya perut, mak down terus tertanya anakku cukup makan, cukup zat tak🥲 Tp pergi checkup, semua okay je, growth ikut week, air ketuban cukup #firstmom #newmom

13 Balas

Normal la tu..sy skrg 27w..firstmom, pon xbrpe bsr sgt bump, kwn2 tegur keciknya perut,.xde nk terasa ambil hti sbb tiap kli scan bby growth oky, sy plk mmg jnis underweight kecil..bju pregnant pon xbeli lgsg sbb msih muat pakai bju biasa.. stiap kli checkup perut ok je xde mslh..bby aktif elok je..mommy xpyh risau sgt pasal bby bump ni..asal bby kt dlm sihat

Haritu terjumpa kenalan husband kat kk (pmpn) , dia tanya dah berapa bulan. Masa tu 5 bulan. Dia pun cakap, "eh, keciknyaa perut" lalu husband pun membidas. Iyela bini aku kecik orgnya. Tak macam kauu , heh adan uke. 😆 btw kalau perut kecik tp bila scan semua tumbesaran ikut tarikh sepatutnya, tkde apa perlu dirisaukan okay ☺️☺️

abaikan semua tu.. ada ja org bby bump kecik.. asalkan baby sihat alhamdulillah.. mmg tiap kali mengandung ada je org cakap smua tu dugaan yg penting enjoy ja msa² skrg tggal brpa blan je lagi nak jmpa bby.. jgn stress dgn kata² org nnti bby ikut stress kan dlm.. seemoga kita semua dipermudahkan bersalin nnti mommy²...😊

kalau semua okay, then takde apa yang perlu dirisaukan. saya masa 1st baby pun sama, perut saya paling kecil, kalau jumpa dengan cousin alahai mula lah cakap itu ini. bila bersalin, baby saya paling besar 😂 kalau awak muslim, baby bump tu aurat tau. kalau orang dok sibuk tanya, jawab je takboleh tayang perut.

Saya skrg 27w 1d ,, anak ke3.. pun perut x nampak .. tapi saya seronokkkk sebab sy x perlu susah2 beli baju kerja baru.. kawan2 satu sekolah hari2 tegur, jadi pregnant x nie? 🤣 Paling best pelajar pun x tahu cikgu dia tgh sarat pregnant.. Syukurrrrr .. selagi berat baby normal waktu scan, so kte enjoyyyy 🥰

ta payah hirau kak orang kte apa, sy pon sekarang 7 bulan org asyik ckp ta nmpk keciknya nurse kk sendiri ckp cmtu sampai ckp keturunan kecik ke ye,. tp tumbesaran baby overall ok sihat... lantakkan aje.. kan pelik pulak badan kecik perut besar,. Allah bagi ikut kemampuan.. in shaa Allah dipermudahkan

Kita sama sis..pregnancy sebelum ni dah 8bulan pun xnampak perut jugak 😂kalini pun sama dah 7bulan tp xnmpk baby bump sgt.takpe yg penting baby membesar dgn sihat ❤️

Lebih kurg saya sis hahahha , tpi saya tkkesah pun asalkan anak saya dlm keadaan yg baik smua cukup kan ? 😆 biasalah mulut org sis nie lgi nk raya kene hadap 🤭🤭

Tak perlu risau kalau saiz baby normal. First mom selalu akan tak nampak sangat. Saya first mom, pastu sebelum mengandung underweight, orang terkejut dah 29 weeks.

kalau doktor kate semua okay normal,hiraukan yang lain..tengok jugak badan ibu² ni macam mane,takkan nak membesar sokmo,mane elok tayang baby bump