Posisi tidur

Hi mommies. Nak tanya untuk trimester ketiga ni, apa posisi baring yg selesa, sesuai dan selamat? Saya baring terlentang (kepala n kaki tinggikan dgn bantal) selalu kena Braxton Hicks, tp kalau mengiring rusuk pedihnyaaa ya Allah 😌 Ada cadangan or pengalaman mommies tak?

10 Balas

saya suggest guna maternity pillow dan tido mengiring ke kiri. saya kalau takde maternity pillow mmg susah nak maintain position ke kiri tu. tak jadi even kalau keliling letak bantal biasa. sbb bantal tu akan kena tolak malam2 😂. saya perasan sejak guna maternity pillow mmg kurang sakit badan.

kalau saya, tak selesa kalau terlentang. memang akan kejap-kejap mengiring ke kanan kiri. bila terlentang tu rasa sesak nafas. saya dah masuk 32 weeks. cuba awak baring mengiring sikit then letak bantal kat belakang awak. macam dalam gambar ni tapi boleh adjust ikut keselesaan awak ☺

dah trim 3 tak digalakkan tidur terlentang sbb baby akan tolak organ2 ibu tu yg kadang sesak nafas. mengiring yg selesa letak bantal lembut bawah perut/beli bantal maternity tu.

mcm saya dlu da msuk trimester 3 say akan tdur dduk dlu lepas bdn da relax n selesa baru saya tdo mengiring ke kiri..

Hai. Better mengiring. Kalau telentang boleh effect tulang belakang mommy

Sy ngiring ke kanan baru selesa.. Telentang sesak nafas..

Mengiring ke kiri sis..

Baring mengiring mommy.

Sya kiri kanan 🥲

Same situation 🥺