Posisi tidur

Hi mommies. Nak tanya untuk trimester ketiga ni, apa posisi baring yg selesa, sesuai dan selamat? Saya baring terlentang (kepala n kaki tinggikan dgn bantal) selalu kena Braxton Hicks, tp kalau mengiring rusuk pedihnyaaa ya Allah 😌 Ada cadangan or pengalaman mommies tak?

10 Balas

saya suggest guna maternity pillow dan tido mengiring ke kiri. saya kalau takde maternity pillow mmg susah nak maintain position ke kiri tu. tak jadi even kalau keliling letak bantal biasa. sbb bantal tu akan kena tolak malam2 😂. saya perasan sejak guna maternity pillow mmg kurang sakit badan.