Cara tidur ketika hamil

Kenapa tiap kali tidur mengiring baby sye selalu mencucuk2 seolah2 tak suke posisi tidur mengiring...sye terpksa tidur terlentang tinggikan bantal...sye dpt info kematian baby tidur terlentang sngt tnggi..normal ke baby mncuck2 ketika tidur mengiring??#bantusharing #firstbaby

3 Balas

mummy lepas 20 weeks better tido mengiring sebab uterus akan letak berat di saluran darah kita menyebabkan mak dan baby tu dapat kurang oksigen dari yang biasa kalai tido terlentang. Tapi kalau da sedar2 mmg dah terlentang tak ada apa, dia tak bole tido terlentang waktu berpanjangan. saya suggest beli bantal pregnancy yang tu selesa sikit, kalau x nak beli letak bantal depan belakang, celah kangkang perut.

mmg akn xselesa. baby mmg akn melawan sbb kedudukan dia selesa. So kalau rasa mengiring kiri x ok, pusing ke kanan. Kalau kanan x ok gk, pusing kiri. Asalkn mengiring. Tp paling recommended belah kiri. Mmg terpaksa berkorban rasa x selesa sikit sepanjang kehamilan. Asalkn baby slmt. Kalau nk telentang, bdn kena tegak 45°. Cm separuh ddk gitu. Baru kurg risiko utk baby lemas.

4y ago

oooo mcm tuu...hamil 6 bulan skrg, kena biasakan ajar bdn ni tidur mngiring laa walaupun baby melawan ketika tidur mngiring...

mengiring ke kiri lbih baik . dia mencucuk2 sb gerak untuk cari posisi yg dia selesa , cuba letak bantal bwh perut masa mengiring , kepit bantal celah paha . mungkin lebih selesa .