Expired Date

Hi mommies , nak tanya sikitlah sorry kalau lari dari topik pregnancy . okay macamnih saya ada beli minyak telon & losyen untuk baby saya , saya jenis yg suka beli banyak untuk buat stock tapi saya baru perasan tiap barang ada dah exp date ada coming soon tak lama lagi . kalau momies buat macam mana ye ? sayang sebab terover beli banyakk sangat 🥹

7 Balas

kalau saya taknak membazir yang expired tapi masih banyak lagi tu, awak je yang pakai.. yang masih tak expired boleh pakaikan kat baby. ya faham senang beli borong ni, tapi lepasni kene tengok exp jugaa 🥰

11mo ago

btull...sy pun guna utk saya yg mne ank x boleh pakai...hahahahahah..jimattt

terpaksa la buang sis. brg dh exp kan. btw sy pun nk kna check balik brg2 ank , sbb byk org bg tk pkai lg. yg set mandi ank beli yg kcik pun tk hbis lg smpai ank dh 3 bln 😅

Kalau saya, if expired date tu ada 2 ke 3 bulan lagi, saya guna untuk diri sendiri dan akan bagi kawan yang sudi guna. Kalau takde, memang kena buang jugak 🥲

Kalau saya akan buang. Dah expired tak boleh pakai. Nak lagi pakaikan kat baby. NB teramatlah sensitive.

11mo ago

sy setuju dgn komen puan ni. sebab tu kita tak digalakkan membazir. beli ikot perluan dahulu. ubat ubatan pon ada expired date. mandian kita dgn baby pon ada expired date

Hai. Kalau nak pakaikan pada bayi tak recommend. Takut ada kesan sampingan jika dah expired.

yg expired buang yg belom kalau bayak sedekah org cakap dekat2 expired dah ,

Kalau saya, saya lagi sayang baby dari barang2 expired tu 🙃