Bila boleh beli barang baby?

hi mommy... nak tanya bila boleh beli barang baby? due date bln ogos.. #firstbaby #firstmom

12 Balas

sy pun due bulan 8, belum beli apa lagi.. sbb second child, i know what to expect.. better start beli brg yg penting dulu, takut ter bersalin awal.. kena prepare sebelum kandungan 7 bulan.. mcm baju, pampers, bedung, maternity pads, apa apa yg rase essential lahh.. yg lain tu boleh beli kemudian.. ank first dulu seronok sgt shopping last last banyak brg xguna pun.. bg kat org je.. 😅

saya due 1/8. Dah beli brg2 baby & keperluan berpantang saya. Kat shopee. Sedang2 elok la 7m nt brg2 sampai. Dah boleh packing lg 2 minggu. Yg penting, brg2nya dah lengkap. Persediaan je kot2 terbersalin awal. Kang klu kirim kat tok laki. ntah apa dibelinya 🤣🤣

12mo ago

Thank you siss sudi share info 👍🏻 sangat membantuu

saya pun due bulan 8 jgak tpi sbbkan kali nie pregnant twin..sy da beli brg ckit2 kot baby twin nk kluar awal..sy beli stroller ngan baby coat yg prelove jea..penyidai baju baby pun da beli...yg lain akan menyusul..

12mo ago

sy da adew satu standby yg dari anak 2nd lagi..jadinya sy tambah satu lagi sbb masa anak 2nd dulu memg berguna benda nie..especially utk buat kerja rumah n tidur mlm

Due sy pun bln ogos nnti, dah tk lama lgi tu. Skrng dah siap beli semua barang tpi tk packing lgi.. better sediakan awal bfore due bersalin..

12mo ago

samala ..sy pn baru start beli sikit² dulu..klu baju tu beli unisex je..takut nnt kena scam wlupun dh tau gender😅

saya due 1/9 dh beli brg bqby siap2 cm tggl pampers je blm beli lg.bkn apa tkt bersalin awl sbb klu ikut edd 12/8 tpi klu ikut tarikh scan 1/9

Saya mula beli waktu pregnant 3m. Beli sikit² sbb taknak rasa keluar duit mcm air

ada modal terus beli sikit.nati xkalut apa yg tertinggal.sy kali ni pregnant ke 3

Nak beli sekarang pun dah boleh sis. Saya dulu dah tahu gender terus beli.

sy due bln 8 juga.. tp daa slow2 start beli sikit2… dpt gaji beli sikit😍

boleh da start beli..kot la terbersalin awal, kurang2 brg yg penting da ada