Cyst dan UPT

Hi mommies! Nak tanya, ovarian cyst boleh menyebabkan UPT +ve tak? Maksudnya cyst boleh bagi false +ve results. ?

5 Balas

Emm..xsure la sis..dlu sy ada ovarian cyst..klu ikutkn sy nye.kes stage 4.. doc pakar siap bgtw xde chnces tuk preggy dan kena brsedia dr segi mental n fizikal..siap pesan klu nk kwen kne cri yg btl2 leh trima..kmdian sy nikah dh mmg habis redho n.husben kata leh trima jika xde rzki tuk ada ank..... Kmdian bila chck upt n g klnik chck..mmg btl preggy.. alhamdulillah ats rzki yg x d jngka..la ni ank sy umo 10bln dh..

4y ago

Btul tu sis..kne bersangka baik pd Allah😉

Hi kak ..tntang post akak ni akak disahkan pregnant or tidak ye??sbab masalah sya hmpir sma mcm akak🥺..2minggu lpas sta check kt klinik sya upt naik double line .tapi smlm masa prgi appointment untk reconfirm pregnancy upt negative pula🥺bila doktor scan dia ckp ada cyst 2cm🥺 boleh tak kak bagi update tntang post akak ni .tq 🥰

9mo ago

maaf lmbt sgt reply..Sy disahkan pregnant tp Sy scan awal sgt masa ni, tu x nmpk kantung lg..Dan doktor pun ckp ada cyst kecik tp doktor kata jgn risau sbb cyst tu akan mengecut bila baby makin besar sbb dia akan bg hormon dkt baby kita 🥰🥰🥰

Salam nak tanya. Sis disahkan cyst ke? Awal awal positive. then result negative? So kiranya baby tu dah takde ke? Ke sis okay je lepas tu. saya still confuse.

Lebih baik Sis pergi hospital terus cek. Jgn tggu sis. Baru puas hti kita dpt thu apa masalah kan

4y ago

Post dah lama ni. Semuanya ok je.

Hi apa jadi dengan cyst u, lepas kata upt positive tu. Boleh update tak

2y ago

cyst mengecut sendiri, alhamdulillah tiada masalah 🥰