ovarian cyst

hi ada tak mommies sini yg pregnant tapi ada ovarian cyst? saya dah 11 weeks , tapi ada ovarian cyst 1 cm shaja. doctor kata bila baby membesar cyst tu akan mengecut betul ke? ada ke mommies yg semakin membesar cyst nya? sebelum pregnant cyst saya 5cm hampir kena operate 😭

6 Balas

Pernah..masa mengandung anak kedua. Klu saiz 1cm xperlu risau sgt sis..tp nnt doc akan pantau.. Klu saiz x menbesar, ok tu. Lgpn biasanya cyst akan kecut sendri bila kandungan smakin besar

4y ago

Sama mcm sy..scan masa 6 weeks fibroid tu 3cm..tp skrg dh 12 weeks,semalam pegi scan dia dh mengecut..Alhamdulillah..

Saya dulu ada cyst jugak, dr 5weeks dlm ukuran 4.5cm. 7weeks scan cyst makin mengecut, 10weeks scan cyst dh takde. Alhamdulillah.

Saya dulu ada cyst jugak, dr 5weeks dlm ukuran 4.5cm. 7weeks scan cyst makin mengecut, 10weeks scan cyst dh takde. Alhamdulillah .

2y ago

boleh mkn taugeh tak??

Saya pernah ada cyst masa 5weeks++ cyst lebih kurang 3cm, tapi bila pergi scan masa 8weeks tu cyst dah takde.

Sy pun ada 2 cm. doc ckp nnti akan mengecut . Tapi kalau lebih size 5 cm doc akan rujuk pemantauan doc pakar

Maaf tak de pengalaman.. Tolong mommy2 yg lain bg pendapat ya..