Ovarian Cyst

Hi mommies, anyone here with ovarian cyst in pregnancy? I did my scan at 4 weeks and saw a ovarian cyst 2cm, thought it may be a corpus luteum cyst. Anyone else with similar?.

10 Balas

sy pon ade cyst masa pregnant 7 weeks 2cm, then pegi check 8 weeks krg Skit jer 1.94cm cyst akn hilang lama kelamaan bile baby dh kembang, n perlu jaga makanan.. jgn makan makanan yg menggalakan cyst seperti yis, daging, keju, produk tenusu,soya n etc. makan makanan yang khasiat, makan sayur terutama brokoli, kacang panjang n etc... kalo lebih detail boleh google cari makanan yg mengalakan cyst n makanan utk kurangkan cyst.. jgn risau... everything wil be fine.... tc

hi mommy! sy pun ada ovarian cyst..masa 6w bukak buku pink tu, doc scan ada ovarian cyst..masa tu 2.4cm..then sy pergi details scan masa 24w, pakar ckp saiz nya dah 1.6cm..sy taktau if cyst tu boleh mgecil ataupun akan statik saiz camtu je..hope everything gonna be okay smpai due nti..hehe..dont worry okay mommy! 😊

hai.Saya pun sama sis. Tgah preggy 17w and cyst 5*7 cm... Kena regular check up, and perlu cecepat seek doctor kalau sakit perut sebab takut dia pecah atau terbelit. Saya ikhtiar dengan jus delima. Kurangkan ayam n daging n segala fast food. Hopefully, you'll be better and pray for me too🌹

Same here. 4 weeks scan nampak cyst 3 cm. So dr ambil blood test takut lead to cancer. Blood test negative for cancer. Lps tu scan balik 7 weeks. Ukuran cyst dh berkurang kpd 2cm. Dr just monitor cyst tu n saran utk jaga pemakanan.

5y ago

Msa scan tu mmg dah nampak kantung dh

hai. sama kes sepupu sy. alhamdulillah,dia selamat melahirkan anak dia secara czer. after beberapa weeks tu,dia kena operate sekali lg utk buang cyst tu. dan skrg anak dia sudah 8 bulan and she getting better.

Same here. Not sure abt the size but it seems normal to me. Cyst always grow and dissapear after some time. Try to scan after some period and consult with your doc. 😊

If it's smaller in size then it shouldn't be a problem ☺️ I've been miscarriage 4th times bcs I just find out mine is actually 9.7cm

That is a very small cyst. I wouldn't worry about it. Hope it is just corpus luteal cyst amd nothing much

hi. sy ada cyst jgk, 2.94cm and dpt tau on 7 weeks pregnancy . skrg doctor suruh jaga makan utk control that cyst

5y ago

Jaga makan ape ye. Tq

sama.. scan 10weeks doc kata ada cyst 1cm. next week thursday g scan lagi. hopefuly cyst xmembesar