14week tapi masih belum ada babybump

hi mommies, nak tanya normal ke 14 week tapi msih belum ada baby bump , perut msih nampak biasa je takde buncit sikit pn tkde ...

24 Balas

kalau awak baru 1st pregnancy. normal. tak perlu risau kalau masih belom nampak baby bump. baby bump xmenentu kan baby kita okay atau x. yang penting setiap kali awak checkup perkembangan baby awak mengikut week yg betul. dan baby awak dlm keadaan baik2 sahaja. sy masa 1st pregnancy 7@8month baru nmpk perut. dn baru org tahu sy pregnant. baju pon sy pakai yg sedia ada. tak perlu beli baju baru. dpt jimat dkt situ🙈. boleh guna duit tu utk beli brg keperluan baby. tapi masa 2nd baby, 5@6m perut dh nmpk mcm org sarat nk bersalin. siap org igt nk bersalin dh. tanya due bagai bila. agak stress. baju pula mmg xmuat nk pakai yg sedia ada. yg berbutang smpi xboleh boh butang😫. jadi sy mmg prefer perut xnmpk dn yg penting sy tahu condition baby sy mcm mana setiap kali checkup. lagi pon skrg ni dh xmcm dulu. lelaki suka tengok perut perempuan hamil. jadi berhati2 la semua. semoga kita semua dilindungi🌻

12mo ago

Betul lah. Saya masa tu baru la dlm 3 ke 4 bulan mcmtu perut kecik lg Tp npk sikit, org asik tgok2 aje perut Td pg wedding pun org tgok2 perut Sebenarnya tak brpe selesa. Lg2 lelaki yg tgok Baby bump ni kan aurat. Selagi boleh tutup, tutup semampu boleh. Untung la klu tak nampak sgt kan

InsyaAllah sis.. Jangan risau ye . 🥰Kita sama . Saya minggu ni akan masuk 25minggu tapi naik sikit je . Saya selalu refer dekat buku pink , yng nurse check tinggi rahim . Kalau ketinggian dia semakin naik , InsyaAllah .. Yang penting baby kita semua sihat hendaknya . Aminn..

ok lah tu xnmpak.sy nie ank no1 prt 5 bln.org ingt dh 7 bln.prt 7 blan org ingt dh sarat.skrg no 2 prt 2 blan tp org duk ingt 3 4 blan dh.jnis prt besar. sorok xsorok otg ttap nmpk.

Saya masuk 5 bulan masih kecik. Masuk 6 baru besar sikit. Tu pun sikit je. Awak jgn risau la bab saiz perut ni yg penting bila scan saiz baby tu yg normal.

Normal. Masa saya 9 bulan dulu orang sekitar ingat baru 3/4 bulan. Sebab perut kecik tak nampak macam pregnant. Asalkan baby yang di kandung sihat, alhamdulillah

masa mengandung ank yg 1st..org xtaw sya pregnant..smpi 7bln nk masuk 8 baru org nmpk perut..klu ank 1st mgkn kot. yg kedua ni xtaw la sbb baru lagi.

normal sbb saiz baby pon masih kecik lagi..saya masok 5bulan baru nampak babybump sikit..masok 7bulan baru nampak jelas perut besar😁..

Normal. Sbb awak mesti perut jenis slim. hehehe kalau yg mmg berlemak perut mcm saya ni. mmg la nampak mcm baby bump juga 🤣😂

12mo ago

yang penting setiap kali scan tahu perkembangan baby sihat semua kann. ❤️

Saya yang nak masuk 6 bulan pun perut macam buncit biasa hahahaha , tengok kawan2 semua dah nampak baby bump 🤣🤣🤣

normal sis.baby kecik lagi dlm tu..hehe..tgu mgu ke 20 nanti...baby bump npk..kicking pn da trase kuat 😊