Berapa weeks baru nampak baby bump?

Nak tanya. Biasa berapa weeks baru nampak baby bump ek? Saya dah 17weeks. Tapi tengok perut. Macam naik sikit je.

3 Balas

6d ago

Oooo terima kasih yer. Cuma bila saya pegang bahagian ari-ari tu rasa lar dia keras. Bukan macam biasa. Cuma tak berapa nampak je.

Saya pun dah masuk 17w tapi perut macam bloating je, sebelum ni risau jugak sebab berat makin turun, takut baby sempit 😅 tapi alhamdulillah haritu pergi scan baby active je, so bila saya dah tak fikir banyak now dah start naik berat badan.

5d ago

Tadi saya terus pergi scan kat klinik swasta. Sebab risau. Satu sebab saya kerap sakit dekat ari-ari kalau buat kerja rumah. Pastu saya kurang selera makan. Timbang 2minggu lepas berat tak naik.

saya 16weeks anak ke 4, perut lgsung mcm tk nmpk preggy 😅 tpi bawah ari2 selalu sakit cramp .. sekali je scan masa bukak buku, berat badan saya pun makin menurun sbb selera makan tkde

5d ago

Saya anak first. Tu yang taktau apa-apa langsung. Sampai risau. Tadi pergi scan kat klinik swasta. Sebab saya takde selera makan. Perut pulak tak nampak sangat. Risau baby. Tapi doc kat klinik tadi kata semua okey. Berat baby pon cantik. Baru lega rasa hati.