appt ibu mengandung waktu pkp

Hi mommies.. nak tanya boleh ke suami teman masa appointment, or ada sape2 kena roadblock masa nak pegi appt? macam nak kena tunjuk buku ke untuk bukti? sbb saya tggal jauh sikit dri klinik.. ada roadblock kena hadap.. thank you :)

9 Balas

Sy pegi kk rmaai je suami teman isteri. Cuma sy takboleh accept bila suami yang duduk dikerusi menunggu tanpa rasa berslah. Sepatutnya diberi keutamaan kepada ibu mngandung dan ibu yang bawa bayi. Sy preggy 12w pun masih rasa mampu dan hanya beri kerusi2 tu pada ibu2 yang sarat dan ada baby. Maaf teremosi huhu..

4y ago

Betul..ramai pak2 suami duduk kerusi part kkia time ramai tanpa rasa besalah.

saya tunjuk buku pink. lepas je. kat kk plak memang strict suami takleh masuk. ada yg baru brp hr bersalin, pkai wheelchair. nurse tahan. sbb tak sure mak atau anak yg appt tp saya nmpk isteri sorang je yg masuk, tak guna wheelchair, suami dia plak dok luar dgn baby.

saya duduk rumah mentua dekat pilah . appt dekat seremban . buku pink pulak tertinggal dekat seremban rumah mak saya . semalam appt saya redah je roadblock . lepas je kalau appt ibu mengandung . dia takboleh nak halang

4y ago

Road blok ada kat pilah ke?..

Kena ikut tarikh appointment bg yg mengandung. Jika ditahan semasa roadblock bgtau je nk ke klinik & suami peneman. Saya pun pernah ke kk masa pkp. Alhamdulillah atas dasar ke klinik mereka bg lepas.

Xde masalah utk suami bawak isteri mengandung utk check up waktu pkp. Polis xbley halang. Ada dalam FAQ MKN. Kat KK plak, hanya isteri bley msuk dlm KK. Suami duk diam2 dlm kereta 😊

Kes-kes tertentu takda masalah pun husband teman cuma masa nak masuk dlm klinik je husband tak boleh ikut kecuali yg ada baby kecik baru lahir..

Bila kena tahan, tunjuk je buku pink awk and ada appointment. Cakap tak pandai drive. So suami yg drive. Tapi dkt kk awk sorang je la boleh masuk.

4y ago

🤗

klu appointment mmg kene g sis.. polis xkan thn.. tp kt kk atau hospital, husband xbleh teman.. dok luar je..

Bole jew...tp msa kt dlm kk,suami kna tggu kt lua.