Tumor di plasenta

Hi mommies.. Masa 24 weeks saya ada buat detailed scan and sonographer tu jumpa mcm ada ketumbuhan 4cm kat plasenta. Dia tak dpt pastikan yg benda tu fibroid atau cyst. So, dia suruh tgu sebulan dulu utk monitor sama ada benda tu semakin besar atau kecik. Masa 27 weeks, saya pergi ke kk untuk antenatal check up dan inform pasal detailed scan yg sy buat di Klinik private. Dr kat situ kata bukan fibroid atau cyst sbb tekstur yg lain tapi saiz benda tu dah jadi 6 cm. Dia kata kemungkinan chorioangioma Dan benda ni takkan mengecut mcm fibroid/cyst. Cuma boleh doa supaya tak membesar lg. Lg 2 minggu (30weeks) dia suruh pegi jumpa specialist utk pemeriksaan lanjut. Minta doa dan kata2 semangat dari mommies kat sini supaya semua urusan saya dan baby dipermudahkan. Ini anak saya yg pertama dan suami dan family plak jauh. Skrg plak Selangor kena pkpb lg so dorg tak dpt nak merentas Negeri jumpa saya. Nasib baik ada kawan2 yg sudi membantu. Klu tak mesti saya bertambah stress. 😣😣😣

15 Balas

Hi mommies . Sorry bertanya macam mna dengan keadaan kandungan masa tu ? Adakan bersalin awal . Kalau sis masih kat sni , tlg balas yaa .. sebab sya baru di diagnos ada ketumbuhan dkt placenta tu ..

2y ago

Alhamdulillah anak dah nak masuk 2 tahun dah. Saya bersalin masa 38w sbb masa tu gdm on met. Jadi mmg kena serah diri awal kat hospital. Saya bersalin secara emergency czer sbb lepas induce pun bukaan cuma 3cm je and jantung baby dah start lemah. Tapi Alhamdulillah saya dan baby survive. Uri tu hospital ambil utk test samada bebas cancer atau tak.

In shaa Allah, semoga yg baik2 je utk awak sis❤️..banyakkan doa..semoga dipermudahkan semua urusan, smoga sis & baby sihat2 je.. aamiin ya mujib🤲🏻

semoga smuanya selamat buat puan dan ank puan..sy doakan puan diberi kekuatan oleh-Nya bg menempuh ujian ini..aaamiin

Semoga dipermudahkan urusan dan selamat semuanya sis. Allahumma Aamiin 🤲🏻

semoga Allah mudahkan urusan awak. semoga awak dan baby baik2 saje. aminn

Doa byk2 mommy inn shaallah Allah permudahkan segalanya

semoga Allah SWT permudahkan semua urusan awk Aamiin

Semoga semua urusan sis n baby dipermudahkn..

Semoga Allah permudahkan segala urusan sis