Fibroid dan cyst dermoid ketika hamil

Boleh tak nak mintak mommies bagi kata semangat atau pesanan ke kalau ada pengalaman macam saya . Saya 13weeks , sebelum pregnant lagi saya dh ada cyst tu. Cuma fibroid saya baru thu masa scan hosp haritu. Semlam appoinment hosp , doktor tnya sama ada nak operate atau tak buang cyst tu. Cyst tu besar 6x5. Doktor ada bgthu risiko2 dia lah. Antaranya kemungkinan baby pun boleh gugur 🥺 Jadi mintak pendapat dan kata semangat dari mommies , perlu saya operate atau tunggu dulu ? Kalau tak operate pun ada risiko . Takut cyst tu pecah atau berbelit. Mintak tolong ye mommies , saya dh sedih dah lepas apa yg doktor bgthu smalam. Buntu nak buat pilihan . #firstbaby #pleasehelp #naktahusangat

2 Balas

sama ngan saya first prgnnt tahun lps. saya 8x7 dermoid cyst tepat blkg rahim. sy operate masa kandungan 16wk dan Alhamdulilah baby selamat. lahir dah baby saya sekarang 7 bulan 12 hari. resiko baby gugur tu tak tinggi sangat. InsyaAllah ok ja

1y ago

doa yang sama juga untuk sis

Hi nk tanya yg dermoid cyst tu awak dh operate ke ?

1y ago

Betul tuu. saya skrg pun dipantau shj smpai bersalin nnti 😊