Fibroid semasa hamil

Pagi tadi buat ultrasound scan. Pastu doc dpt detect ada 1 fibroid 4 cm kat uri. Daripada excited tgk baby terus bertukar jadi down. Ada tak mommies yg pernah senasib dgn saya? Mcm mana nak bg dia mengecut atau halang dia jadi lebih besar? #firstbaby #bantusharing #mommybuntu

1 Balas

Pernah , saya down sangat masa chekcup KK. Dah la doctor tu menakutkan seolah2 fibroid tu bahaya sangat sangat . Terus p checkup swasta and no fibroid pun . So saya cadangkan , check dengan pakar dulu . And kalau betul ada , jgn risau. Elakkan makan makanan yang boleh besarkan dia contoh kekacang . Boleh google lanjut . Selalu cakap dgn baby , insyaAllah kalau baby kuat dia akan lebih besar dr fibroid and akan kecut sendiri 😉