HB LOW, MILD ANAEMIA

Hi mommies, kat sini sapa ada hb low/ mild anaemia juga? Boleh bagi tips tak nak naikkan.. Buka buku 11.1 doc kata paras2 selamat je ni.. Dia suruh makan zincofer tp xleh go tukar iberet.. Makan iberet naik 1 je skrg 10.2 risauuu dia drop.. Ada tips makan apa x bagi cpt naik

1 Balas

Saya buat macam a pun, memang masih mild anemia hingga bersalin. Tapi usaha juga lah kan. Amalkan pemakanan tinggi zat besi. Selepas ambil makanan sumber zat besi, ambil buah tinggi vitamin C sbb Vitamin C bantu penyerapan zat besi dlm darah.