HB makin hari makin low

Assalamualaikum.. mcm mana lagi sy nk naikkan hb ye? mcm2 cara dah buat, macam2 tips dh buat.. jambu batu hari2 makan, sayur hari2 makan.. segala tips yg org suruh buat, sy dh cuba tapi hb makin hari makin drop.. skrang nii baru 16 minggu.. tak tahu dah nak hadap mcm mana utk minggu2 akan datang.. sy stress sangat rasa 😭😭 masa awal2 buka buku je dah border line 11.2 je.. lepas tu turun jadi 10.6.. hari ni turun lagi jadi 10.2.. dari zincofer, tukar ke iberet, ni iberet nak tukar ke ferrous fumarate..

1 Balas

Amalkan pemakanan kaya zat besi. Lepas makan sumber zat besi, makan buah tinggi Vitamin C sbb Vitamin C bantu serapkan zat besi dlm darah