UBAT OR FOOD FOR HB LOW

Hi mommy mommy. Share macam mana nak naikkan hb. Iberet & zincofer takboleh telan langsung. Hb asyik drop je. Helpp. #firstmom

6 Balas

Bykkan mkn sayur hijau mcm paku pakis, kangkung.. sy hb x low, cuma makin baby besar makin byk baby tu kena serap. last checkup, doc recommend kan sy buat air kurma merah.. 7biji utk 1 gelas, rebus smpai tinggal setgh gelas. Minum setiap hari. Hopefully next checkup, hb maintain 🤭

Hi. Dekat belakang buku pink ada beberapa makanan yang disyorkan untuk naikkan hb. Saya selalu makan bayam hijau, cencaru dan jambu batu. Alhamdulillah buat masa ni belum turun lagi. Semoga dipermudahkan semuanya ya awak.

try maltofer kot ejaan dia..tp bunyi cmtu la...yg tu perisa coklat n just hisap mcm gula²...

bole try maltofer setakat ni alhamdulillah hb mmg sangat2 cantik

4mo ago

tgh try sis. Mudah mudahan hehe tq share.

obimin lepas makan minum air limau nipis tak pun oren/sunquick

4mo ago

boleh. nurse pun suggest suruh makan obimin dgn air yg masam masam. jus delima boleh. sy sendiri minum pati delima gulsan

boleh cuba makan buah jambu batu ya