Sakit Bersalin Tu Macam Mana?

Mommies, jom share pengalaman masa nk bersalin tu. Ada tak yang boleh explain sakit macam mana? Selalunya orang tak reti nk explain. Haha. ?

62 Balas

Sakitnya rasa nk patah tulang2 rusuk.... tak terkata. Rasa cam mati hidup semula. Alhamdulillah 4 org ank semua normal wlpn ank 1st dn 2nd nyaris czer, dh masuk bilik operation pn tp cancel sbb kepala baby dh kluar kt pintu, baby tak mau kluar ikut 'tingkap' 😁. Dua org ni seharian dlm bilik labour tak kluar2 sbb tu nk kena czer, berat pn sama 3.5kg masing2. Adik dorang no.3 setghri jer kat labour room tp ada masalah baby stuck, besar sngt 4.1kg mana tak sangkut bahu 😂. Adik bongsu yg no.4 pn tak lama dlm labour room, yg ni saya amik ubat thn sakit sbb tk tahan sngat contraction tu... mamai jg lah, rasa sakit tu mcm dlm mimpi jer, hilang kesan ubat sakit yg amat, syukurlah baby tk sebesar abgnya.. 3kg shj. Apapn lps baby kluar jer... hilang segala sakit ☺️. Alhamdulillah.