Skg dah masuk T2, normal ke selalu sakit pinggang then perut pun rase sakit belah kiri. Tak reti nak explain macam mane.

Ni my first preggy, so kekok sikit. 😬

14 Balas

saya pun lalui benda yg sama. first pregnancy ni. Sakit dekat bawah dada atas perut bahagian kiri, berdenyut2 dan ngilu. Orang cakap heart burn / pedih ulu hati. Perut pun rasa sakit macam exercise tanpa warm up (taktahu nak cakap) mungkin sebab ligamen perut semakin menegang sebab perut nak besar lagi.😅

2y ago

sma la saya pun..tpi knpa pdih ulu hati..kta salah mkn ke apa?

Normal sis . Makin lama nnt makin sakit pinggang. Sy dh 36weeks. Perut pun mngilu sbb baby makin besar. Punggung mmg sakit bila bangun tido sbb menampung berat perut kita. Lagi pun statik je tido mngiring kiri.

normal sis pasal baby membesar tulang belakang pinggang tertarik menahan perut lg kalau hari2 kerja berat sikit pasti lg teruk

saya pun trimester kedua. Malam tadi sakit pinggang sakit belakang. Ya ampunnn, memang kurang selesa. Anak first jugak. 🤭

sy pun alami yg sama sblm ni..puan leh mintk suami urutkn..tp jgn tekan kuat..urut2 manja je..😁

sme la sy sis t2 skrg ni.kdg2 sakit pinggang n sakit bhgian kiri..rse berdenyut2 sekjp2 je.

Normal sis... Sy mlm td sampai x leh tido sakit pinggang dan kaki... 😭

biasa tu sis. belah kiri tu sbb mmg kat situ laa kedudukan baby

samalah kita..tp sy dah masok T3 bln 5 due..sakitnye allah je tahu.

3y ago

due date kita hampir2 lah.

normal sebab baby membesar ruang dalam makin sempit