Contraction tu rasa macam mana?

Sakit perut nak bersalin tu sakit yang macam mana? Sakit perut menyucuk ke? Pedih2 atau macam mana ya? Saya 39w6d hari ni. Sakit perut macam menyucuk2. Anak first saya memang tak reti rasa sakit tu macam mana. Takut terlambat ke hospital je ni Update: Saya dah selamat melahirkan baby girl pada 25/12/19. Ini post lama, saja taknak padam utk kenangan hehe thank you semua yang share pengalaman ❤

18 Balas

Ermm xtau nk explain sakit yg mcmna.. tp sakit dia sakit yg teramat haha 😅 ada yg sakit perut saja, ada yg sakit belakang, ada yg sakit pinggang. Kesimpulannya, bila sakit tu dh makin kerap, nk bersalin la tu.. contohnya awal2 tu sakit Setiap 10mnt, (on , off, on, off) Lepas tu semakin kerap sampai 5mnt skali.. hehe gitu lahh .. Semoga dipermudah ya sis 💜💜

Kalau tiba2 rasa mcm rahim tu berat.. Tu tnda nk bsalin jgk ke?? Sy dh 32weeks kdang2 rsa mcm sy tnga tahan kencing tpi mcm penuh.. Ssah nk explain mcm mna.. Tp kwsan rahim tu mcm berat.. Mcm ada ssuatu.. Tu tnda dia jgk ke

4y ago

32 weeks still awal sis...bby xckup bulan kalau brsalin time ni...rajin2 cek google ya😂 normal kalau sntiasa rasa nak kencing..

Sy biasa skt kt pinggang bahagian belakang..mcm kena tarik2..makin lama makin kerap dan bertambah sakit..klu sakit biasa sy tarik nafas lps 2 hembus perlahan2 sambil urut kt tmpt sakit 2..

4y ago

Yg 2 pengalaman dulu2..skrg br 15 mggu..☺

Sakit pinggang... Nk jln skit bila perut mngeras.. Constraction rasa mcm senggugut tp yg sgt skit smpai nk duduk ke nk jln pon serba slh... Setiap 5 mnit rasa selama 1 mnit....

Terlampau sakit.. Mcm senggugut..mcm nak berak.. Mcm nk patah pinggang..mcm2.. Tak terkata sakitnya.. Tak leh bwk bincang punya sakit.. Aduiii.. Anak first.. Bru je lpas..

4y ago

Tahniah sis

Sakit betul2 rasa baby nak keluar macam rasa nak buang air besar dalam skala yang besar😂 diiringindengan sakit pinggang, belakang..lain orang lain skala sakit nyer..

Tq semua yg respond. Alhamdulillah saya dah selamat delivered pada 25/12/19. Sakit perut memulas2 huhu

4y ago

Congrats mommy!

Sakit yg betul2 sakit, susah nak terangkan rasa sakit dia. Sakit pada masa yang sama rasa macam nak teran atau gi toilet.

rs mcm sgugut tp dia jap hilang jap ada.. klu 5mnit skli dtg sakit, cpt2 g hspital, tu baby dh nk kuar

Sy mcm yg tt ni ckp..rasa perut sakit mencucuk2...lpas tu bru keluar tnda coklet...