Sakit bawah lepas bersalin

Memang sakit teruk2 eh kalau baru lepas bersalin? Sakit betul2 atas bulu pek tu? Jahit pun tak rasa sakit macam ni. Sampai rasa tak boleh nak bangun berjalan pun susah. Esok nak pergi kk pulak tu. Saya baru lepas bersalin 14/10. Sakit sebab rahim mengecut atau sebab lain? Care to explain? Saya 1st mom 😆 #firstbaby #bantusharing

2 Balas

btui laa sya pn sma delivered 15/10 tp blik hri yg sma duk esok tu skit tmpt sma dn situasi cm awak jugk 🥺 duk merap laki buat smua dn serius mmg xlwh nk bgon 😭 tulaa xtaw proses pgecutan atau apa

2y ago

Sama sis saya discharge pun hari yang sama. Esok ada appointment KK nak bangun berjalan macam mana ni? Pening fikir. Rasa macam tak nak pergi sebab tak boleh nak berjalan pun. Nak melangkah tak boleh nak angkat kaki 😢

awak czer / normal ?

2y ago

itu normal.. bg awal² bersalin.. nt berurut bertungku ok lh ckit.. kerapkn menyusu anak.. jgn bg pundi kencing penuh.. rasa nk kencing pergi je kencing.. proses rahim nk mengecut mmang sakit ckit..