Sakit Bersalin Tu Macam Mana?

Mommies, jom share pengalaman masa nk bersalin tu. Ada tak yang boleh explain sakit macam mana? Selalunya orang tak reti nk explain. Haha. ?

62 Balas

masa 38 minggu.. Saya rasa skit perut pukul 4 pagi terjaga..sata sambung balik tdo.. bangun subuh nak p kerja rasa jgk sakit2..sekejap2 ja..makan nsi lemak sampai 2 bungkus la..bagitau mak kata sakit perut..nak p cek dekat bidan la..tapi bidan xdak kat rumah..so nk pergi hospital terus la..p hospital sampai dalam pkul 9..sepanjang perjalanan p hospital saya diam..xbanyak cakap..sbb sakit tu..sy rasa mcm senggugut..tapi dia mai sat2 ja..sbb sakit ni kita tak rasa nk marah pun..kalau rasa sakit gigi kita nk marah org kn..sampai hospital cek bukan dpat 4cm..masuk trus dlm labour room..dlm 1154 pgi sya selamat melahirkan anak sulung saya.. Alhamdulillah