EXCITED NAK BERANAK - RECOMMEND STROLLER PLS

hi mommies! Im excited nak beranak untuk anak ke-4. Due i awal bulan 12. Tapi taktaula if tiba2 terberanak hujung bulan 11 kan 😂 Brg2 semua i dah beli. Just stroller je belum. Anak2 i semua dah besar so i takde stroller lama dah bagi dekat adik. Mommies boleh suggest any brand yang boleh fit newborn sampai kanak2? I dont mind about the price. If it’s expensive/ cheap but quality and can use long term, i dont mind nak invest. Please share mommies punya recommended brand2 based on kesenangan nak fold stroller/ ringan/ jimat space/ travelling/ quality. Hope mommies semua tak kisah sharing dengan i! ☺️☺️ tq mommies 💋

14 Balas

Hi mommies, just nak update! I dah compare strollers. Skrg mcm2 jenis ada. jenis travelling cabin friendly la, jenis tayar besar, tayar kecik. Untuk indoor/ outdoor mcm2. End up i beli chicco yang boleh bawak outdoor tapi boleh sampai baby 22kg. Boleh tukar position seat baby facing kita 😍😍😍 love sangattttt. Tqvm to mommies yg suggest suruh pergi kedai satu2 kena survey baru puas hati! Sesiapa yang bakal bersalin tu, mudah-mudahan Allah permudahkan urusan kita mommies semua! ❤️

8mo ago

Mmg brand chicco ni the best tapi price dia tak berani tengok 😂 tapi mmg minat sngt dngn brand chicco.

I pakai Joie sis. For me price range is affordable. I suka sebab it looks sturdy and it is! 😊 And handling dia pun best. Rasa selamat. Ada banyak jenis Joie ni. U boleh pilih yang fit dengan lifestyle u. Macam I guna Joie muze lx travel system. Boleh fit in Juva infant seat sekali. U cuba la walk in baby store, sales associate boleh demo untuk u nanti.

9mo ago

Absolutely! Bila walk in baru u boleh imagine how you gonna use that stroller and boleh cuba cuba kat situ. 😊 Joie yang I guna ni so far nak bukak tutup senang. Nak simpan pun senang. Most welcome 🌹

Saya due awal bulan nov.. husband beli yg ni.. senang nak buka senang nak simpan pun senang lipat trus jadi bag nipis 🤣 pastu simpan mana2 pun tak berhabuk sbab luar tu bukan jenis kain. Hehe… this 1 is 2.5k tp worth it la…

sy ade stroller nak jual, baru pakai 2 kali je. nak jual 400 je. sis boleh wssp sy +6011-23684320 cik suri.mmg sesuai for newborn sis.. klw nak tgok gmbar stroller, cant wssp my number. tq

I pakai joei sis...from newborn till now nak masuk setahun dah Princess ni hehe ❤️ sis try tengok kat shop or mall . joei ada banyak jenis..brand lain pun ok juga.. 👍

Sya bru grab stroller crolla airswift. Harga mampu milik, autofold/bole masuk kabin, one hand open/close. Sis bole survey2 di laman web crolla.

Cuba bugaboo dear. A bit pricey but sgt3 best utk gunaaaaa. Internationally pun ramai org guna. Travelling flight pun cabin friendly. Senanggg

Try stroller MOVON. boleh byr ansur.just bayar rm1 je masa permohonan.da dpt brg bru start byr. Boleh pm sy klu berminat.0126290705

dulu i da try bugaboo, stokke, quinny, doona..for upcoming baby in Nov, i try nuna pulak heheheh

crolla air swift stroller cantik bukak tutup senang.. harga RM699 beli kat shopee ada..