hb low ?

hello mommies . i now dah 27 weeks and hb turun naik . paling tinggi i punya hb 10.0 and paling rendah 8 . so macam mana nak maintainkan hb supaya tak turun naik ? nurse marah sebab aritu check up saya dah masuk 6 bulan tak boleh hb rendah . boleh bagi cadangan tak apa yang perlu saya amalkan untuk naikkan hb ?

18 Balas

Masa pregnant ank no 2 dulu hb rendah juga.. doktor suggest mkn Iberet.. Alhamdulillah ok lepas tu..

saya amalkn makan buah tembikai,jambu batu dan susu enfamama.hb cntek x pernh drop alhamdulillah.

Aik.. saya aritu hn trun.. terus dbagi ubat obimin.. lepastu hb naik.. dan smpai skrg ok sje..

Blh hbungi page ne klu bminat nk cba jus mamariam.. Sya cuma bkongsi dgn ibu2 smua 😊

Minum susu dgn kurma , hb sy sepanjang hamil tak pernah bawah 11

sy cuba mkn kurma & jambu batu..alhamdulillah, bkesan 😊

Mkn jmbu btu, susu ,atau ubt minum dgn frsh oren

ce amal kn buah appricot kering...

5y ago

okay thank u sis