HB LOW

Hi semua, tadi baru pegi checkup. Dah masuk 6 months tiba2 HB LOW. Any tips mcm mana nak naikkan HB back to normal? 2 more weeks ada check up balik dr nak pantau. Any idea mommies? ☺️

1 Balas

1. Amalkan minum pati delima 2. Banyakkan makan buah jambu batu 3. Elakkan pengambilan kafein

4y ago

Welcome sis. Sye mse mula2 bukak buku hb 11. Next check up naik 12 hihi. Sbb mnggu tu sye balun bnyak2 jambu batu 😂 nurse puji walaupun sye thalesemia carrier tpi hb ok, nurse suruh mantain. Hope next check up mantain jugak la hihi