Ibu trimester yang mana?

Hi mommies hebat semua🥰 Dah trimester ke berapa tu?👀 Ramai tak yang alami perubahan ketara seperti di bawah semenjak 🤰 ni? Jom kongsikan apa perubahan mommies di bawah😉

Ibu trimester yang mana?
587 Balas

1st trimester. Doa yg baik2 untuk saya ya🥰 Saya doakan yg TTC and tengah pregnant dipermudahkan urusan. Amiin

Dah masuk 3rd trimester dah start tak boleh tido malam tido pun bngun pkul 12mlm smpai lg ke pagi x boleh lelap

3rd..heran sy xpenat..makin aktif..masak,kemas rumah..😅malam baru rehat..masa 1st trimester rasa xlarat..

3rd trimester..dah mula rasa letih nak baring je😂 dan selalu badan rasa panas asyik nak mandi normal ke?

1st sem.. mmg asik rasa mual.. sakit pale, tkde mood.. perut cramp.. payudara bengkak. nsib tk de muntah2

Alhamdulillah nak masuk 3rd tri minggu dpn. Terasa badan lemah penat sangat,, tak larat nak g kje 🤣🤣

2st selera makan makin menjadi2,kena2 duduk dgn mak mertua yg baik gila,semua benda mak mertua masak🤪

2nd trimester. 1st baby. Alhamdulillah, takde alahan setakat ni sebab alahan encik husband yang kena🤣

2..tp tri 2 sy lg terok dr tri 1..tri 1 sy xde alahan lgsung, tri 2 ni xleh mkan nsi msti muntah😫

Dah 31w dah. Badan makin penat dan sakit2 sendi. Semoga dipermudahkan urusan bersalin nanti. Amin