Nak Start Ambil Obimin

Hi mommies.. Hari ni sy pegi check up 17 weeks. Sblm ni hb sy drop 10.3 to hari ni naik sikit 10.7 . Currently sy on T folic acid, B complex, vitamin c dgn iron tablet 2 biji sehari. Staff kk suggest sy utk ambil iron tablet 4 biji sehari. Tp sy mcm nak try start ambil obimin. Tp dlm masa yg risau hb sy akn drop balik kalau sy tiba2 stop current medication. Harap blh bg pendapat.. Terima kasih..

2 Balas

Obimin pun dh cukup sebenarnya. Tapi sis boleh tukar zincofer or iberet. Sy pun masuk trimester kedua dh tukar dri folic acid ke iberet. Alhamdulillah...membantu juga menaikkn hb. Dri 10 naik 11.2

Kandungan iron dlm obimin lebih rendah dari kandungan iron dlm tablet iron yg klinik bekal kan