VITAMINS

Hi mommies ♥️ saya ada dapat vitamin iron , vitamin c , vitamin b complex dengan folic acid ☺️ berapa biji ye kena makan untuk sehari ? Sebab sebelum ni nurse kk bagi saya obimin je ?

6 Balas

Kat kotak tu takde tulis ke kena makan berapa sehari? Kalau saya iron kena mkn 2 biji sehari sebelum makan sebab hb low Yang lain tu sebiji sehari selepas makan

4y ago

Tak ada sis ☺️ kalau ada , saya tak tanya 😆

5 beradik ambik sebijik saja... Iron saja ambik 2 biji skli trus... Wktu mlm... Hb akan naik elok nnti... Selang 2 jam selepas mkn

4y ago

Thank you for the details ☺️👌🏻

Kalau saya pulak, doctor suruh ambik 1 biji bagi setiap jenis.. iron tablet pun 1 biji

4y ago

Thank you ☺️

Kalau macam sy iron tablet je kena makan dua biji, yg lain2 sebiji sebab hb low haritu.

4y ago

So awk kena makan sebiji je. Make sure jarak 2 jam sebelum atau selepas makan ye 😊

takkan nurse tak bagitahu berape biji . depends on keadaan mommy lah

4y ago

Nurse terlupa kot sebab hari tu memang buzy ramai orang , dia kelam kabut kot

Makan lah sebiji sehari waktu pg

4y ago

Okay 👌🏻