Ruam melecet😓 part three

hi mommies and daddies(kalau ada), saya nk update kejadian ruam kelmarin... Alhamdulillah hasil ikhtiar dgn Sudocream Nappy Cream... rezeki product ni serasi dgn anak... ada jugak improvement sikit2.. radang2 merah dah tkde, kawasan melecet pedih pun dh makin mengecil... kulit jugak dah proses ke kulit yg baru🤗 thank you mommies/daddies yg sudi komen di posting saya yang sebelum ni.. doakan agar pemulihan ni lebih cepat lagi dan terima kasih kepada yg telah mendoakan.. semoga ia berbalik kepada anda semua🫶🏻

Ruam melecet😓 part three
29 Balas

alhamdulillah. ok dah. cukup sudocrem satu produk shj. jgn cmpur apa2 da. xperlu krim2 lain. bedak2, tepung2. teruskan. bsuh bontot bby Lepas berak xperlu sabun. cukup alirkan air ,kalau najis melekat,gosok2 lembut guna jari smpai tertnggal. xperlu sabun. xperlu bau wangi bunga,xperlu licin berkilat. buat masa ni Mandi xperlu sabun. smpai sembuh. kalau dah sembuh, nak guna sabun, xperlu hari2..kalau Ada pakai wet tisu ,stop guna. kalau keluar jalan mana2 brhenti cri tandas,bsuh guna air. nak sapu sudocrem Stiap Kali tukar pampers pon xd masalah.

Alhamdulillah mg ank puan cpt sembuh..aamiin..kdg2 sbb pamper bby pakai tak sesuai pun blh jd mcmni...nnti puan try tukar pd pampers jenis lain .....oh ya terlebih dahulu sy nk mntk maaf pd puan.. sy nk tegur sikit dan ingatkan puan blh? nnti blh tak puan edit cut pic part anknya bebird tu sbb takut ada dikalangan user yg ada dkt sini ada pedophile yg join.. kekdg xdpt nk trace. mg dpmudahkan segalanya aamiin maaf tw skali lg jika kata2 sy ni menyinggung perasaan puan...

Hi mommy, Alhamdulillah. Kalau saya boleh share pengalaman saya, kalau anak saya ada start merah sikit area kelengkang ni, maybe sbb diaper dia saya terpakaikan ketat, normally saya akan pakaikan baby oil brand Mustela. A bit pricey, tp alhamdulillah sgt sgt membantu, sangat cepat reda merah merah tu. Boleh cari dekat babyshop atau mothercare.

kesiannya. anak sy penah luka2 melecet. sy letak tepung ubi kayu dalam masa 3 4 hari je hilang sepenuhnya. 2hari lepastu tu da tggl separuh merah2. cepat pakai tepung tu. jadi camtu sbb guna wipe tisu. pastu sy pakai kapas lembut yg carik2 tu celup air je. bila da nak masuk 2bulan pakai air paip terus senang basuh.

Alhamdulillah. Kalau saya boleh sarankan, tak perlu guna wipe tisu. Pakai tisu biasa and spray air sahaja. Lebih selamat. Wipe tisu tu takut ada bahan lain. Walaupun zero alcohol or paraben, tapi better guna tisu and spray air. Jauh lebih bersih, jauh lebih selamat.

Alhamdulillah. Ank sy klu cirit birit pon jd mcm tu melecet. Doc pakar srh sapu sudo cream tu tebal2 klu melecet cmtu. Alhamdulillah dlm 1,2 hr dh ok. 👌🏻 Klu x melecet pon blh pakai je hr2 sudo cream tu tp sapu nipis je la utk elak melecet ☺️

sebelumnya nak bagi saranan tlg blur kemaluan anak takut ada mata2 jahat melihat.Anak ptama sy dlu mcm ni, sampai kan sy tak pakai kan Pampers atau lampin,sampai lah sy try guna bedak agnesia colour merah tu Alhamdulillah serasi Ngan anak.

Alhamdulillah. Semoga baby cepat sembuh 🌹 Harap lepas ni awak boleh crop bahagian kemaluan anak, ambil gambar bahagian yang affected je supaya tak jadi tontonan umum seperti pedophile. Maaf tegur ya mommy.

pakai vegesorb. elok sgt2. kerapkn sapu. jgn pakai wipe tisu. nk pakai boleh basuh wipe tu dgn air biasa bru lap. better kalau mcm ni teruk basuh dgn kapas dan air bersih dlu smpai elok ya.

Takut tengok, dpt gmbr ni kat pedophile naya. Crop la gambar tu mommy bahaya skrg ni. Bkn nk kecam tp tula realiti yg kita xnmpk dgn mata kasar.

5mo ago

ini maksod nya awak Pedofilia dianggap sebagai fantasi atau kelakuan aktiviti seksual dengan kanak-kanak yang berumur 13 tahun atau lebih muda. Pedofilia selalunya lelaki dan mereka boleh mengembangkan minat pada kedua-dua jantina.