Kulit kesat selepas guna nappy cream.

Kami diuji dengan C19 dan anak kerap berak. Jadi punggungnya merah, bukan ruam. Saya guna nappy cream guna produk X. Kulit jadi kesat di tempat merah tu. Sekali sehari. Hari ni guna nappy cream produk Y. Sama juga kesat kulit anak saya. Pakai nappy cream ni kena kulit yg betul² ruam ke? Langsung saya guna minyak zaitun utk lembabkan kulit kesat tu.

9 Balas

saya tak pakai nappy cream, saya pakai tepung ubi campur dgn bedak sentiasa sebelum pakai pampers supaya tak kena ruam insha allah. Jika kena ruam pun, saya sentiasa tak tinggal pakai gini utk pulih cepat. Alhamdulillah ok. Cream nappy saya dr produk himalaya pun tak pakai smp kini sbb guna style petua ibu utk anak sulung dahulu dan kini anak kedua....lotion dan berbedak itu saya amalkan. Kadang merah itu blh disebabkan kerana wipes..atau sentiasa pakai pampers ..jd kadang saya akan basuh tempat itu dan biarkan berangin kit. Pastu ok apply tepung ubi campur bedak ..

4mo ago

Assalamualaikum puan. klau ruam dekt leher baby boleh guna juga ke petua tepung ubi ni?

sy ni jnis paranoid sikit ubat yg ade steroid.pape sy msti usahakn ubat yg xde steroid je tuk baby.klo dh guna yg ade steroid,yg natural punye jd x jln sbb dh ade gguan steroid.lgpon tuk baby steroid bhye sgt.

2y ago

*pasti

nappy cream jenama apa puan , kalau yang beli kat farmasi tu saya pun pernah guna tapi alhamdullillah elok je ruam anak cepat hilang .. kadang2 tu pampers tak serasi pun boleh jadi masalah juga puan ..

2y ago

puan try guna nappy cream jenama pureen pastu puan sapu dengan bedak merah .. inshaallah

awk beli difarmasi or ke klinik.. kena tunjuk kat doc punggungnyalah kot utk kali ke 2.. kalau dia pakai pampers tukar jenama utk sementara..kadang x serasi bila berak2 ni..

2y ago

sama2 ☺

sy masa anak sy merah bontot guna nappy cream tmbh teruk .. bila sy tukar pampers elok ja pula smpai skrg klu trlmbt tukar pun xmerah punggung bayi ..

boleh try tepung ubi , anak sy serasi pkai tepung ubi kalau punggung merahmdg nmpk mcm luka kalau die garu 😖

4mo ago

Assalamualaikum puan. klau utk leher baby boleh ke guna petua tepung ubi ni? mcm mna nk letak ye

baby sy xsesuai jgk nappy cream , sy pakai losyen cetaphil alhamdulillah ok merah2 tu hilang terus

Cuba pakai brand Bepanthen, cepat baik nappy rash dan merah2 bengkak baby

sudocream pn elok