Nak Survey. Mommies Minum Susu Apa Sekarang?

Mommies boleh tepek tak kat comment ni mommies minum susu apa time pregnant sekarang? Atau ada yang memang tak minum susu langsung.

56 Balas

Sye dr dulu mmg taksuke minum susu..sejak mengandungkn si kecik ni susu ape pun die nak..klau sye tak minum susu movement si kecik dlm ni mcm slow..klau sye minum susu baru la die aktif..skrg wlaupun tekak tak suke tapi anak dlm ni suke kene minum jugak..semua susu husband beli sye ngam..pagi minum anmum, tghari minum duchtlady mlm minum fernleaf..smpai dah lupe rase kopi teh ke nescafe ke..

5y ago

Takpelah mama... Berkorban apa saja.. Hehehe demi anak dalam perut sihat sentiasa.

Saya minum susu MOEDER..mmgla sedap rasa mcm nestum...susu lain mmg saya xleh nak telan..lactose intolerant...consume dr hamil 4bln..tapi berat badan naik 2/3kg sebulan..nurse asyik bising ja.bila saya da jarang ambik berat just naik 0.5kg dlm 2minggu.dah ngandung 8 bln nih saya kurangkan minum susu tu.tapi tiap2 pagi makan segenggam dua badam u ganti bekalan sumber kalsium u badan😪

Sebaiknya low fat milk esp untuk org yg naik berat banyak. Disarankan untuk consume susu plain takda campur flavor. Mcm anmum byk sugar nurse kata. Tak sesuai lg lg untuk yg ada gdm.

Sy minum susu friso mom. Masuk dlm shaker n cmpur dgn air sejuk. Sdp minum sejuk2. Ni nk try susu kambing plak. Sbb teringin nk rasa susu juna flavor coklat tu. Nmpk sedap😋

Farm fresh je yg boleh telan sekarang. Kalau tak boleh telan susu try cari dekat pharmacy pil calcium. Sebab calcium kita berkurangan sebab baby ambik. So kita kena lah tambah sikit. :)

5y ago

Haa kan.. Farm fresh yg plain pun sodap!

Kalau saya mintak semua sample susu ibu. Tgk mana sesuai tekak. Tapi semua tak kena. Beli susu tepung fernleaf. Minum on off je. Lastnya tak minum dah. 😅

5y ago

Kat website je sis. Sis boleh tengok kt sini jugak. Dia ada kasi link. https://www.ayueidris.com/2019/06/updated-2019-link-free-samples-untuk-baby-dan-ibu-mengandung.html?m=1

susu kurma goodday and low fat milk.. susu kurma ni pernah minum yg dutch lady punya brand tapi bau dia mcm tk berapa nk suka sgt😂 brand goodday okey..

5y ago

for me okay je sis, sedap.. mcm strawberry pon ada jugak sikit2 rasa dia

Nespray. Tp bukan yg full cream tau.. Rasa tawar je. Tp bagus sbb mlm2 tdo lena lps mnum susu tu.. Kalau mnum siang get ready bantal laa. Hahaa.

sy x minum susu maternity sbb kat bungkusan tulis low sugar tp bla mnum manis nya bukan main lg jd sy mnum susu biasa je susu everyday 😊

1st trimister - 2nd trimister susu HL, skrg ni 3rd Trimister hujung2 kehamilan tk dpt telan dh susu fresh.. trs tukar ke Nespray 😅