Kalsium tablet utk mommies yang tidak boleh minum susu

Nak tnya la mommies kat sini, ada ke yang sama mcm sy tak boleh minum susu time pregnant? Ada consume kalsium dlm bentuk tablet tak? Kalau ada kalsium brand apa mommies semua mkn?

2 Balas

Ada. Saya makan caltrate. Tapi kalau boleh telan pil besar boleh la beli. Kalau tak minta farmasi suggest size pil yg kecik sikit. Seksa gak saya nak telan sbb besar sgt 😂

2y ago

Hahaha yeke. Okey baik. Nak kena try cari nanti. Heheh tenkiuuu

lg disaran kn..sbb susu tggi gula..bli je brand ape2 yg ade kat farmasi tu..sme je janji calcium

2y ago

Oww kita boleh ea mkn apa2 brand je? Jnji utk kalsium ea? Bkn apa, skg ank sulong bru 1y6m tpi gigi dia dh rosakkk. Mgkin time pregnant kat dia sy kurang susu. ..