NURALIN NG BT MOHD HAFIZZIE, Malaysia

countings.. ?

About NURALIN NG BT MOHD HAFIZZIE

cirit
now sy dah 30w.. dri semalam cirit.. mommy2 smua ada x yg alami mslh mcm sy & bhaya x untuk bby..
If still cirit lagi, better refer doc ye. Takut laluan terbuka nanti. Cepat ye
due date
Sapa due date sama mcm sy? 01.01.2020.. 😍😘
VIP Member
Cantik no dia 😆😍
isteri sy bulan 4😬
29/1/2020
Sy pun bulan Januari.. 14/01/2020.🥰
18.10
18W5D
Hari nie dah rasa bby gerak.. Mcm kena tumbok pun ada.. 😂😂😂 tkejut masa nak lelap mata tadi..
VIP Member
Tahniah!
GELI
Hye.. Sy skrg dah 18w.. Skrg mkin kerap sy rasa geli2 pada perut.. Adakh tu bby?
Ye btl..bby gerak..hehe..dia br bg salam perkenalan dgn geli2 mak dlu..pstu nnti dia bg kicking plak..hehe..
sya pun 18week..pagi petang mesti baby bergerak2..sya dpt rasa pergerakan comel baby sya..
Yes! 😂
saya xde rasa pape lg . baru td muntah2 .. rasa mcm makanan duk kt tekak , tggu nk keluar je . xtahu la samada saya lapar atau saya terlalu kenyang .
saya pulak rasa geli pusat. 😂 blur kejap.
pampers
Sy nak tanya.. Untuk bby yg baru lahir.. Pampers size S or yg NB btter lagi.. Sbb sy nak prepare untuk bby yg bakal lahir..
Sama la sy pun ter fikir jugak nk beli saiz apa
Newborn.beli huggies.sbb baby newborn banyak guna diaper.kena kerap tukar takut nanti rashes.
sakit pinggang
Sekarang dah 15w.. Mlm2 ssh nak tidur.. Skt pinggang sampai ke tumit kaki.. Mmg mcm 2 ke?
Yup, normal. Makin lama makin susah nak tido dan kaki dan pinggang akan makin sakit sbb bby makin besar dan urat kite makin meregang. Don't worry :)
VIP Member
yes normal
14w2d
Skrg 14w2d.. Nak tanya.. Kenapa sy rasa sesak nafas.. Duduk xslesa.. Baring pun xslesa.. Macam xckup nafas jer.. Normal ke?
normal je sb bby dh makin mmbesar dan akan mnyempitkan salur pernafasan n perut kte..Tu jdi nk bernafas susah sikit
iron tablet
Hye smua.. Nak tanya.. Mmg lepas mkn iron tablet rasa mual,pening,bdn lemah ke?
Yela.. adamasa..
Rasa Ngantuk ada, yang buang kat Toilet sikit warna ijau Dan itam
pening
Hye.. Skrg sy dah 12w.. Hb normal.. 13.4.. Tp knpa kepala ni asyik sakit.. Bdenyut2.. Normal ke..
keputihan
Sy pregnant 10w.. Normal ke kluar lendir bwarna coklat.. Tp xbyk.. Calit2 jer..
Same goes like me... hopely nothing serius hapend..
yes normal.. it happens to me too.. im 18 weeks.. that is called spotting.. as long as it is not red in color.. u should b fine..