Sembelit normal ke ?

Hi mommies , saya nak tanya normal ke kalau time pregnant ni sembelit ? Sepanjang preggy baru ni first time sembelit . ada yang tau tips tak ?#firstbaby #pleasehelp

2 Balas

Normal..mmg ramai cmtu..sy sndiri pon cmtu…Dr pesan bnykkn mnum air, mkn yg ada fiber, .tpi sejak mkn vitamin 4sekawan ni kurng sikit sembelit..msih sembelit tp selang sehari je blh mbuang..sblm ni 3-4hr,kdg hmpir sminggu

sy ade mgalami sembelit mcm sis.sy try minum calla milk susu ni mbantu sis.try la sis.ataupun bykkn minum air masak dan sayur².

4mo ago

Yeke sis…sy mnum calla jgk, tapi ttp sembelit xpernh mbuang setiap hri..mybe ats bdn msing2 kot