Contraction

Hi mommies, blh share x mcm mna sebenarnya rasa contraction tu? I first baby so x tau mcm mna rasa contraction tu. Tp i ada rasa juga la yg perut mcm memulas2 mcm skt perut nak cirit birit and baby pula mengeras waktu skt perut gitu. So ada kah itu rasa contraction?

6 Balas

Sakit dia mcm awk tgh segugut. Sgt sakit sbb dia akn dtg berulang2. Dari stgh jam skali ke seminit skali. Plg sakit bila ketuban leaking ank masih dok atas. Tg tu sangat sakit. Kalau ank keluar skali pecahkan ketuban alhamdulillah mudah.